5 redenen om in Deventer te gaan wonen!

Wonen in Deventer is fantastisch. De binnenstad heeft het grootste plein van heel Nederland: de Brink. Met een zeer breed scala aan restaurantjes in de binnenstad is er tevens altijd een plekje waar je fantastisch kunt happen, eten en dineren. Hier de top 5 argumenten om te gaan wonen in Deventer.

1. Deventer is een van de oudste steden van Nederland

Ongeveer rond het jaar 800 werd Deventer een echte stedelijke nederzetting. Het groeide snel omdat het goed gelegen lag naast de Ijssel. Hierdoor werd het een belangrijk handelscentrum als erkend lid van het middeleeuwse handelsverbond De Hanze. Wat nog steeds prachtig is van Deventer is dat er heel veel intact is gebleven. Er zijn daarom ontzettend veel monumenten te bezichtigen in Deventer.

2. Het ligt aan de rivier

En dat levert prachtige foto’s op!
.

 

 

 

 

 

3. Het heeft veel culturele activiteiten

Dickens Festival. Tijdens het Dickens festijn gaan figuranten gekleed in victoriaanse stijl door de stad. Het geeft een kijkje in de personificaties van de boeken van de schrijver Charles Dickens. Het festival is niet alleen populair in Deventer of Nederland maar het trekt ook bezoekers van buiten de landsgrenzen! Het evenement trekt elk jaar ongeveer 125.000 bezoekers.

Deventer op Stelten: de naam zegt het eigenlijk al. Gedurende 3 dagen wordt de hele stad op zijn kop gezet en veranderd ze in een festival met een verhoging. Tijdens dit 3 daagse festival zijn er ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de binnenstad en op locaties rondom het centrum te vinden. Net als het Dickens festival wordt het ongeveer door 125.000 bezoekers bezocht (nationaal en internationaal!). Meer informatie is te vinden op de officiële website.

4. Woningen zijn mooi en betaalbaar

Terwijl de Randstad steeds duurder en onbetaalbaar wordt blijft Deventer stabiel en betaalbaar. Neem eens een kijkje naar mogelijke woningen om te zien hoe gevarieerd je kan wonen in Deventer. Met zoveel woningen op een kleine stukje is er altijd een Makelaar in Deventer die bij jou past.

5. Er is een vogeleiland!

Het vogeleiland ligt op loopafstand van het station. Het is omgeven door veel groen en water en onderdeel van het monumentale stadspark Rijsterborgherpark. Er is naast het vogeleiland ook een restaurant, recreatiepark, verschillende dieren en leuke activiteiten. Er zijn op het vogeleiland kippen, fazanten, parkieten, varkens, pauwen en parelhoenders te vinden. Deze dieren lopen allemaal vrij rond!